HR     EN

Dječji vodič dvorca Trakošćana

LITOPS tijekom prve polovice 2020. radi na realizaciji dječjeg vodiča dvorca Trakošćana pod nazivom “Zagonetka grofa Draškovića.” U suradnji s uspješnom ilustratoricom i grafičkom dizajnericom Sanjom Kolenko, te uz podršku Dvora Trakošćana i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, ovaj edukativni i zabavni vodič realiziran je u srpnju 2020. te je postao dostupan posjetiteljima.

Zagonetka grofa Draškovića povezuje pitoreskni perivoj i dvorac te njihovu bogatu prošlost i obitelji Drašković. Pisana je na šaljiv, djeci zanimljiv način s ciljem buđenja interesa za kulturne i povijesne teme Trakošćana u ranoj dobi. Dječji vodič dvorca Trakošćana osmišljen je kao slikovnica, fizički proizvod koji će zaokupiti dječju pažnju tijekom rješavanja zagonetke, no ne i odvući u krivom smjeru kao što često čine multimedijske aplikacije.

Ciljna skupina su djeca nižih razreda osnovne škole kojima je često potreban dodatni poticaj kako bi uživali u šetnji oko trakošćanskog jezera. Vodič je zamišljen kao zagonetka s 10 tragova čijim se otkrivanjem šetnjom oko jezera dolazi do rješenja. Naglasak je na učenju kroz igru, istraživanju, proučavanju okoline u kojoj se dijete nalazi kako bi otkrilo sve tragove i uspješno riješilo zagonetku, te tako naučilo o povijesti perivoja i dvorca Trakošćan.

Upotpunjen zanimljivostima, segmentima “Baš fora”, “Zamisli ovo!” i “Učini kod kuće”, ovaj bogato ilustrirani vodič poziva male posjetitelje da se bave temom Trakošćana još dugo nakon posjeta.

2020 © LITOPS, obrt za upravljanje projektima i resursima

Close Menu